Aleksander Haukeland (35) fra Saltnes

Student i Maskinteknikk forteller om studielivet ved Fagskolen i Østfold.
Aleksander

Student: Maskinteknikk, deltid
Fagbrev: Bilmekaniker siden 2003

Jeg begynte å studere Maskinteknikk fordi jeg har flere kamerater som har fullført studier ved Fagskolen i Østfold i ulike studieretninger. De har ikke angret på at de tok utdannelsen, det fikk meg til å innse at det finnes flere muligheter, selv om man allerede har et fagbrev og valgt en bransje. Etter endt utdannelse finnes det mange nye jobbmuligheter, til og med i andre bransjer. Så hovedgrunnen til at jeg søkte studieplass er at jeg søker nye utfordringer.

Det har i perioder vært veldig krevende, både for meg og familien. Kona har vært utrolig støttende og oppmuntrende underveis i utdanningsforløpet, men nå ser de veldig frem til at ektemann og pappa får mer tid til dem igjen. Jeg ser selvfølgelig frem til å få mer tid med dem, og tid til å få gjort unna gjøremål som har stått på vent under studietiden. Men er du og familien din innstilt på situasjonen, er godt motivert for å ta utdannelsen og har litt selvdisiplin så kommer man langt. Arbeidsgiveren min var heldigvis positiv til utdanningen min og innvilget utdanningspermisjon på 20 % over disse tre årene.

Etter fagskolen kunne jeg tenkt meg å begynne å jobbe med konstruksjon og produktutvikling. Da får jeg kombinert den praktiske erfaringen jeg har tilegnet meg som mekaniker, med den teoretiske kunnskapen jeg sitter igjen med nå etter 3 år som deltidsstudent ved Fagskolen i Østfold. Fikk testet dette under hovedprosjektet jeg var deltager av, da prosjektgruppen konstruerte og utviklet en vareheis for oppdragsgiveren vi samarbeidet med. Det var utfordrende, spennende og ga mersmak. Sjekk ut prosjektet her ››

Vil du vite mer om Maskinteknikk studiet? Les her ›› https://fagskolen-ostfold.no/studier/teknikk-og-industriell-produksjon/maskinteknikk