Helsefagarbeidere får helt ny mulighet for videreutdanning

Allerede fra januar neste år kan Fagskolen i Østfold etter planen ta imot studenter i kirurgisk virksomhet.
Foto: Coulourbox

Med denne fagskoleutdanningen vil helsefagarbeidere få økt kompetanse i hygiene, smittevern, sterilforsyning og det kirurgiske pasientforløpet.

Både sykehus, helsehus, legevakt, legekontorer og andre helseinstitusjoner med kirurgisk praksis kan dra nytte av helsefagarbeidere med denne fagskoleutdanninga.

Utdanningstilbudet er et resultat av flere års samarbeid mellom Fagskolen i Østfold, Fagforbundet og Sykehuset i Østfold. Det var derfor en gledesstrålende Gry Ulvedalen, utdanningsleder ved Fagskolen i Østfold, som i begynnelsen av mai kunne fortelle samarbeidspartnerne at styret ved skolen hadde godkjent utdanningen.

Hun sier at mange helsefagarbeidere allerede har vist interesse for studiet og understreker at et absolutt krav til søkerne er at de har autorisasjon som helsepersonell.

Før Fagskolen kan ta imot studenter, må de være sikret minst 15 praksisplasser.

– Vi har allerede avtale med Sykehuset Østfold og Akademiklinikken i Oslo om praksisplasser, opplyser Ulvedalen. Utdanningslederen ved Fagskolen i Østfold legger til at de også har kontakt med andre helseforetak som er interessert i et samarbeid. Hun har derfor godt håp om å komme i mål.

KARIN SVENDSEN, karin.svendsen@fagbladet.no, 09.05.2019

Les saken på Fagbladets nettsider her ››