Joakim Lindalen (28) fra Kristiansand

Student i bygg forteller om studielivet ved Fagskolen i Østfold.
Joakim Lindalen

Student: Bygg, deltid

Svennebrev: Murer med over 11 års erfaring fra bygg- og anleggsbransjen.

Jeg begynte å studere ved Fagskolen i Østfold høsten 2018 i Bygg som deltidsstudent. Jeg har alltid hatt et brennende ønske om å jobbe innenfor bygg- og anleggsledelse. Det var min største motivasjon til å søke.

I dag er det mange bedrifter som krever høyere utdanning om du ønsker å jobbe innenfor ledelse. Jeg var ikke motivert for å begynne på et studieforløp som ville ta meg 5 år å gjennomføre. Derfor ble Fagskolen det rette valget for meg.

Jeg fikk kjennskap til Fagskolen i Østfold gjennom en bekjent av meg som hadde fullført studiet på 2 år. Han anbefalte Fagskolen på det sterkeste. Etter det så søkte jeg litt rundt på nettet, å kom over en artikkel på «Facebook» der Fagskolen inviterte til en Åpen dag. Jeg tok selvsagt turen og ble godt tatt imot av studenter og lærere som var tilstede. Jeg ble positivt overbevist etter at jeg hadde pratet med dem, at her ville jeg bli student!

Jeg oppsøkte administrasjonen og fikk hjelp til søknadsprosessen. Noen dager senere kjente jeg at jeg fikk kalde føtter, det var jo over 10 år siden jeg satt på skolebenken. Når jeg gikk yrkesfag på videregående var jeg ikke så flink teoretisk, å var redd det kom til å bli et stort problem igjen.

Det var vanskelig i begynnelsen, ikke det teoretiske, men mer det å bli «skolevant» igjen. Heldigvis så var jeg ikke alene med å føle det, vi er 30 stk. i min klasse som kjente på det samme som meg, mer eller mindre. Det å studere ved siden av jobb krever disiplin og motivasjon, det er nok den største utfordringen for de fleste av oss.

Jeg har snart fullført 1 av 3 år som deltidsstudent her, og jeg angrer ikke på valget jeg tok. Fagskolestudenter er ettertraktet i byggebransjen. Med denne utdanningen så åpner det svært mange dører til videre karriere. For meg så har det gått over all forventing. Jeg har fått flere jobbtilbud som prosjektleder og byggeleder ved siden av studiene mine. Jeg har enda ikke fullført første semesteret enda, og skal allerede fra mai 2019 begynne som byggeleder for et av landes største konsulentselskap innenfor byggeledelse.

Det krever at du er villig til å legge ned tid utenfor undervisningen for å gjennomføre studiet. Mye av det som blir gjort ved fagskolen gjøres som gruppe arbeid rettet mot arbeidslivet. Er du motivert så er det ingen problem med både det teoretiske eller omstillingen. Jeg anbefaler alle som har et indre ønske om mer enn bare være en arbeider om å søke!!!