Regjeringen styrker Fagskolen i Østfold med 1,3 millioner

Regjeringen satser på høyere yrkesfaglig utdanning og tildeler nå 40 millioner kroner i utviklingsmidler for å styrke kvaliteten i fagskoleutdanningene.
Studenter

Målet med midlene er økt kvalitet, og bedre samsvar mellom utdanningstilbudene og den kompetansen arbeidslivet etterspør.

Utviklingsmidlene skal i 2019 bidra til å utvikle nye utdanninger i samarbeid med lokalt og regionalt arbeidsliv, utvikling av digitale læremidler og bruk av digital teknologi for læring. Midlene går også til engangsinvestering i utstyr og infrastruktur.

– Regjeringen er opptatt av å sikre kvalitet i hele bredden av fagskolenes utdanningstilbud. Derfor er det nå en god spredning i fagområder som får støtte. Blant annet byggfag, maritime fag, robotikk, helsefag, luftfartsfag, gartnerfag, el-fag, fotografi/film, anlegg og bergverk og ledelsesfag er representert, sier kunnskapsministeren.

Disse 4 prosjektene får finansiell støtte

1. Investering i droneutstyr og programvare.
Droneutstyr vil øke kvaliteten på utdanningstilbud innen bygg, anlegg og BIM.

2. Utvikling av ny ettårig fagskoleutdanning i BIM-anlegg.
BIM-anlegg blir et nytt utdanningstilbud på bakgrunn fra behovene i bransjen. BIM-systemer og annen teknologi implementeres i bransjen, derfor vil det også stilles nye krav til fagarbeidere og ingeniørenes digitale kompetanse i fremtiden. Studiet BIM-Anlegg vil blant annet ha fokus på programvare og prosess inn mot infrastruktur og anlegg.

3. Utvikling av minilaboratorium helse.
Et laboratuorium vil gjøre undervisningen mer praksisnær til å gjøre grunnleggende analyser og utføring av prosedyrer innen temaer rundt blodprøvetaking, skiftestuarbeid, mikrobiologi og hygiene.

4. Ferdighetsenter helsefagavdelingen.
Ferdighetsenteret skal sikre at studenter får økt kompetanse og ferdighetstrening i akutte og ikke-akutte situasjoner.

22 fagskoler får støtte

Totalt 40 prosjekter ved 22 ulike fagskoler får støtte. Prosjektene er geografisk spredt over hele landet og treffer både private og offentlige fagskoler.

Fagskole

Fagområde

Tilskudd i kroner

Fagskolen i Hordaland