Tomas Hvidsten (35) fra Sarpsborg

Student i Maskinteknikk forteller om studielivet ved Fagskolen i Østfold.
Tomas

Student: Maskinteknikk, heltid

Fagbrev: Låsesmed.

Jeg studerer 1 året i Maskinteknikk på Fagskolen i Østfold. De siste 11 årene har jeg jobbet med service og installasjon av hjelpemiddelutstyr for handikappede.

Jeg søkte meg til fagskolen fordi det har blitt færre personer som får hjelpemidler dekket av NAV og trenden har vært negativ de siste par årene. Som låsesmed har jeg en litt sjelden fagkompetanse og ønsket meg derfor en litt bredere utdannelse slik at jeg har flere åpne dører på arbeidsmarkedet i fremtiden. Det stilles stadig høyere krav til utdannelse.

Valget med å studere på heltid angrer jeg ikke på, man får litt mer undervisning enn hva man gjør på deltid. Samtidig, kan jeg ha fullt fokus på skolen uten for mye forstyrrelser.

Det har gått over all forventning, selv om det ikke skal stikkes under en stol at starten var tøff fordi det var lenge siden jeg hadde gått på skolen, men vipps så er det sommer, og man er halvveis!

Man må regne med å gjøre en god innsats også utenfor skolen. Jeg hadde vel trodd det var "8-16 jobb" å være student, men måtte jobbe litt ekstra. Så det krever litt tålmodighet fra familien, det har gjort meg mer effektiv og strukturert. Er man motivert går dette fint når man først har blitt skolevant igjen. Jeg er stolt over at jeg snart har fullført første året.

I fremtiden kunne jeg tenkt meg å jobbe som prosjektingeniør, salgsingeniør, konstruktør, teknisksupport eller rådgivning. Egentlig ganske åpen for det meste av muligheter.